Kinderen en multivitamine

Heb jij kinderen en wil jij er zeker van zijn dat ze alle vitamines binnen krijgen die ze nodig hebben? Lees dan snel verder! Ze hebben namelijk een vitaminebehoefte die anders is dan voor volwassenen. Gelukkig bestaan er multivitamines speciaal voor uw kind. De fabrikanten hebben rekening gehouden met wat zij precies nodig hebben.


Welke vitamines hebben kinderen (extra) nodig?

Als je wilt weten welke vitamines jouw kind nodig heeft dan kan je meer informatie vinden op de site van de gezondheidsraad en op de site van het voedingscentrum. De gezondheidsraad is een onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan voor regering en parlement. Op de site van het voedingscentrum vind je onafhankelijke informatie over gezond eten, veilig eten en duurzaam eten.

Op de site van het voedingscentrum wordt er aangeraden om kinderen tot 4 jaar extra vitamine D te geven. Zij krijgen namelijk niet genoeg van deze vitamine binnen via zonlicht of eten en hebben extra supplementen nodig. Maar let op want in veel multivitaminepillen voor kinderen zit minder vitamine D dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Naast voldoende vitaminen en mineralen hebben kinderen ook vezels en bioactieve stoffen nodig uit groenten en fruit.

kinderen

Gezonde voeding of multivitamine

Op de site van het voedingscentrum kan je lezen dat een goed voedingspatroon het beste is voor een kind. Eet jouw kind gezond? Dan is de kans groot dat jouw kind alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen genoeg binnen krijgt. Merk jij dat jullie door tijdgebrek toch vaak makkelijk eten? En niet iedere dag aan de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit komen? Of is jouw kind een moeilijke eter en weigert hij of zij een hoop gezonde producten? Dan is het wellicht toch handig om uw kind een vitamine pil te geven met alle vitaminen die zij nodig heeft. Vaak worden ze verkocht in een leuke vorm, met een lekker smaakje en als kauwtablet. Voor kinderen eigenlijk net zo lekker als een snoepje.