Voor ouderen

Ben jij ouder dan 50 of misschien zelfs 70+? Dan kan het zijn dat vitaminebehoefte anders is dan die van een jonger iemand. Dit kan onder andere komen door de manier waarop jouw lichaam de vitaminen opneemt, soms gaat dat minder makkelijk dan voorheen. Gelukkig zijn er verschillende multivitamine verkrijgbaar speciaal voor ouderen. Lees snel verder om hier meer over te weten te komen.


Welke vitamines hebben ouderen extra nodig?

Ben jij al bekend met de gezondheidsraad? Dit is een onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan voor regering en parlement. Het adviesorgaan heeft als opdracht de regering en het parlement te adviseren over vraagstukken op het gebied van de volksgezondheid en het gezondheids(zorg)onderzoek.

De gezondheidsraad en het voedingscentrum geven beiden informatie over ouderen en vitamine D tekort. De adviezen die zij geven zijn bedoeld om een vitamine D-tekort te voorkomen maar niet om het te behandelen. Ook houden zij geen rekening met ziekten die tot afwijkende behoefte aan vitamine D kunnen leiden. Hierover kun je advies krijgen van jouw medische behandelaar.


Ben jij 70+, dan is het belangrijk om extra vitamine D te slikken. Hierdoor verminder je het risico om te vallen en om een bot te breken. Ook op eerdere leeftijd, vanaf 50+ kan je extra vitamine D nemen om botverlies tegen te gaan.

Verder is het voor ouderen belangrijk om extra vitamine B12 binnen te krijgen. Ongeveer een kwart van de ouderen heeft een vitamine B12-tekort. Dit komt door een verminderde opname van vitamine B12 in de darm.

ouderen

Multivitamines voor senioren

Misschien wil je na deze informatie een goede multivitamine slikken voor senioren. De zoektocht naar de meest geschikte multivitamine kan dan beginnen. Als je wilt weten welke multivitamine het beste is dan ga je daar nooit een antwoord op vinden. Per persoon kan een ander merk namelijk het meest geschikt zijn. De ene persoon heeft bijvoorbeeld meer van een bepaalde vitamine nodig dan een ander. Dit kan te maken hebben met voedingsgewoonte of hoe goed jouw lichaam een bepaalde vitamine opneemt.
Er bestaan wel speciale multivitamines voor ouderen waar bepaalde vitamines in zitten die iedereen boven een bepaalde leeftijd extra nodig heeft.